tiistai 27. marraskuuta 2012

JÄÄTELÖLEIVOS, 10 leivosta




Limejäätelö:
• 5 dl cashewpähkinöitä
• 1 dl puristettua limenmehua (n. 4 -5 limeä)
• reilu ½ dl taatelisiirappia
• reilu ½ dl kookosöljyä
• 1 dl vettä (tai sen verran että saat tahmean kerman)

Carob keksi:
• 2,5 dl rusinoita
• 3 dl saksanpähkinöitä
• reilu ½ dl carobjauhetta
• ripaus ruususuolaa

Mansikkahillo:
• 5 dl luomu pakastemansikoita
• 1-2 rkl hunajaa


Jauha cashewpähkinät jauhoksi. Lisää muut jäätelön aineet ja soseuta tehosekoittimella paksuksi kermaksi. Kaada alumiiniseen muffinssivuokaan tasaisiin annoksiin (n. 10 kpl) noin 2-3 cm paksuudelle. Pakasta 2-3 tuntia.

Soseuta kaikki keksin ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi keksitaikinaksi. Levitä ½ - 1 cm paksuiseksi levyksi leivinpaperoidulle pellille ja jäädytä n. ½ tuntia.

Ota keksipohja ja jäätelö muotteineen pakastimesta. Leikkaa sopivankokoista muottia apuna käyttäen oikean kokoisia ympyröitä, jotka painelet muffinssivuokiin jäätelön päälle. Näin saat jäätelöön keksipohjan. Pakasta vielä vähintään ½ tuntia.

Kun haluat tarjoilla jäätelön, ota muotti huoneenlämpöön 15 minuutiksi. Kumoa jäätelöt muffinssivuoasta ja tarjoile esimerkiksi mansikkahillon kanssa. Mansikkahillon teet soseuttamalla puolijäiset mansikat hunajan kanssa. Tarkista makeus ja lisää hunajaa pikkuhiljaa, ettei hillosta tule liian makeaa.

Jäätelö säilyy pakkasessa muutamia viikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti