tiistai 27. marraskuuta 2012

PASTA in PINK, 1 annos




Kurpitsapasta:
• 20 cm pala kesäkurpitsaa
• 1 punajuuri
• 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
• ½ rkl sitruunanmehua
• ripaus ruususuolaa

Raasta (kuorimaveitsellä) kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi lautaselle. Raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Sekoita pastan ainekset keskenään ja anna marinoitua 10 minuuttia.


Pähkinäkastike:
• 2 rkl parapähkinöitä (liota muutama tunti)
• 3/4 dl saksanpähkinöitä (liota muutama tunti)
• ripaus ruususuolaa
• pastan marinadiliemi

Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Soseuta kaikki kastikkeen raaka-aineet sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Kurpitsan marinoituessa jää lientä yleensä 1-2 rkl, joka käytetään kastikkeeseen. Tällä saadaan väriä ja makua.


Parsakaalisalaatti:
• 200 g parsakaalia
• 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
• ½-1 rkl sitruunanmehua
• ripaus ruususuolaa

Pilko parsakaali hienoksi ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon suola, öljy ja sitruunanmehu. Pusertele kaalia sormilla ja kämmenillä muutaman minuutin ajan, jotta saat nesteen irtoamaan kaalista ja kaalin pehmenemään. Tällä menetelmällä kaali on helpommin sulavaa ja ikään kuin raakakypsennettyä. Mikäli et pidä voimakkaasta sitruunan mausta, käytä mehua vähemmän tai jätä pois kokonaan.


Asettele kurpitsapasta lautaselle ja kaada päälle kastike. Tarjoile parsakaalisalaatin tai mieleisesi vihersalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti