tiistai 18. syyskuuta 2012

Läsnäolon voima

”Sinun on ehkä vaikea havaita, että aika synnyttää kärsimyksesi ja ongelmasi. Uskot, että tietty tilanne on aiheuttanut ne. Tavanomaisesta näkökulmasta katsottuna se onkin totta. Mutta niin kauan kuin et ole selvittänyt kaiken pohjana olevan häiriöiden aiheuttajan, mielen, roolia ongelmien luojana – sen takertumista menneeseen ja tulevaan ja nykyhetken torjuntaa – ongelmat pysyvät muuttumattomina.
Jos kaikki ongelmasi tai kärsimyksesi ja mielipahasi havaittavissa olevat syyt olisi tänään taiottu pois olemattomiin, mutta sinä et olisi aiempaa enemmän läsnä nykyhetkessä etkä olisi tiedostavampi, painiskelisit pian samanlaisten ongelmien kanssa kuin ennenkin. Tämä läsnä oleva hetki on vapauden avain. Voit siis olla vapaa ainoastaan nyt.”


Sitaatti on Eckhart Tollen teoksesta Harjoituksia Läsnäolon voimasta, johon on koottu keskeiset ajatukset ja harjoitukset Tollen varsinaisesta läpimurtoteoksesta Läsnäolon voima. Molemmat kirjat ovat kuin matka henkisiin ulottuvuuksiin, jotka voivat auttaa vapauttamaan mielen aiheuttamista kahleista ja kärsimyksistä. Henkisyydellä ei tarkoiteta uskonnollisia ajatusmalleja, vaan meidän jokaisen itsemme sisällä olevaa henkeä ja sen löytämistä.

Kirjat puhuvat ennen kaikkea siitä, kuinka aika määrää vahvasti kaikkea tunnemaailmaamme. Kuitenkaan harvoin juuri tällä sekunnilla tapahtuvassa hetkessä on mikään huonosti. Siis juuri tässä hetkessä, ei sekuntiakaan aikaisemmin tai myöhemmin, vaan juuri nyt. Kuten Läsnäolon voima-kirjassa kirjoitetaan voi nykyhetkelle antautumalla löytää oman todellisen itsensä - sisäisen rauhan, voiman ja eheyden. Voimme tavoittaa myös elämäniloa täynnä olevan hiljaisuuden, jossa kärsimys, kiire ja murhe lakkaavat ja elämämme muuttuu.

Saksalaissyntyisen, Kanadassa asuvan Eckhart Tollen teokset ovat maailmalla viime vuosien myydyimpiä henkisen kasvun oppaita. Kirjat ovat helppolukuisia ja todella mieltä avartavia. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti