perjantai 14. syyskuuta 2012

Nokkoskeitto





• 2,5 dl vettä
• 2 isoa porkkanaa
• 3-4 dl tuoreita tai pakastettuja nokkosen lehtiä
• 1 rkl manteleita
• 2 rkl saksanpähkinöitä
• 1,5 dl maustamatonta soijamaitoa
• ripaus ruususuolaa

Liota pähkinät pienessä määrässä vettä muutama tunti. Kaada liotusvesi pois.

Kiehauta vesi. Lisää paloitellut porkkanat ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä muutama minuutti, jotta kasvikset ovat melkein pehmenneet. Lisää nokkosen lehdet ja suola ja pidä kattila liedellä vielä hetki, jotta nokkonen ehtii hieman lämmetä. Ota kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää vielä soijamaito ja pähkinät ja soseuta tasaiseksi samettimaiseksi keitoksi. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti