Terveyden ja hyvän immuniteetin tärkeimpiä ylläpitäjiä ovat suoliston
kunto ja siellä vallitseva bakteerikanta. Bakteerit osallistuvat
vahvasti ruoansulatusprosessiin, jonka vuoksi niiden toiminta ja
vaikutukset heijastuvat moniin sisäisiin toimintoihimme. Sisäiset
toimintomme puolestaan määräävät sen miltä näytämme sekä fyysisesti että
miten voimme henkisesti.
Tapanani on sanoa, että mahdollisten
terveysongelmien alkusyy löytyy melkein aina suolistosta ja/tai
mielestä. Voimme vaikuttaa vallitsevaan bakteerikantaan ravitsemuksella
ja muilla elintavoillamme. Sen lisäksi meillä jokaisella on jo
luonnostaan vallalla tietyntyyppinen suoliston bakteerikanta, joka voi
altistaa meidät tietyntyyppisille sairauksille ja oiretiloille tai
vastaavasti tukea ja edistää terveyttämme.
Erilaiset bakteerit
käyttävät ravinnokseen erityyppisiä raaka-aineita. Tiedämme, että
maitohappobakteereita sisältäviä raaka-aineita nauttimalla voimme
edistää hyvien bakteerien kasvua ja toimintaa suolistossamme.
Vastaavasti jalostetulla ruoalla, lääkkeillä, allergisoivilla aineilla
ja muilla kemikaaleilla voimme saada aikaan valtavaa tuhoa omassa
suolistossamme. Tällöin hyvien bakteerien tuhoutumisen lisäksi kärsivät
suoliston limakalvot ja epiteelisolut.
Tämä blogitekstini on
tuttua ja kerrattua asiaa aikaisemmin maitohappobakteereista
kirjoittamistani artikkeleista. Tämän saatteen myötä voitte linkata
itsenne varsinaiseen artikkeliin, joka on julkaistu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti