maanantai 10. joulukuuta 2012

Mikä on sinun suolistotyyppisi?

Terveyden ja hyvän immuniteetin tärkeimpiä ylläpitäjiä ovat suoliston kunto ja siellä vallitseva bakteerikanta. Bakteerit osallistuvat vahvasti ruoansulatusprosessiin, jonka vuoksi niiden toiminta ja vaikutukset heijastuvat moniin sisäisiin toimintoihimme. Sisäiset toimintomme puolestaan määräävät sen miltä näytämme sekä fyysisesti että miten voimme henkisesti.

Tapanani on sanoa, että mahdollisten terveysongelmien alkusyy löytyy melkein aina suolistosta ja/tai mielestä. Voimme vaikuttaa vallitsevaan bakteerikantaan ravitsemuksella ja muilla elintavoillamme. Sen lisäksi meillä jokaisella on jo luonnostaan vallalla tietyntyyppinen suoliston bakteerikanta, joka voi altistaa meidät tietyntyyppisille sairauksille ja oiretiloille tai vastaavasti tukea ja edistää terveyttämme.

Erilaiset bakteerit käyttävät ravinnokseen erityyppisiä raaka-aineita. Tiedämme, että maitohappobakteereita sisältäviä raaka-aineita nauttimalla voimme edistää hyvien bakteerien kasvua ja toimintaa suolistossamme. Vastaavasti jalostetulla ruoalla, lääkkeillä, allergisoivilla aineilla ja muilla kemikaaleilla voimme saada aikaan valtavaa tuhoa omassa suolistossamme. Tällöin hyvien bakteerien tuhoutumisen lisäksi kärsivät suoliston limakalvot ja epiteelisolut.

Tämä blogitekstini on tuttua ja kerrattua asiaa aikaisemmin maitohappobakteereista kirjoittamistani artikkeleista. Tämän saatteen myötä voitte linkata itsenne varsinaiseen artikkeliin, joka on julkaistu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti