lauantai 1. joulukuuta 2012

TERVEYDEN SALAISUUS

Otsikkoni lupaa paljon, eikö totta? Aikaisemmat artikkelini painottavat toistuvasti marjojen, hedelmien, lehtivihannesten sekä muiden kasvisten tärkeyttä ruokavaliossamme. Olen korostanut määrällisesti suuren kasvikunnanlähteiden kulutuksen muokkaavan vahvasti suolistomme bakteerikantaa, jolla taas puolestaan on suuri vaikutus immuniteettiimme, ravinteiden imeytymiseen, myrkkyjen poistoon ja koko elinvoimaisuuteemme. Suolistosta (mm. optimaalisen ruoansulatuksen ja oikean bakteerikannan avulla) ravinteet imeytyvät vereen.

Veri on se, joka kaikkein vahvimmin vaikuttaa terveydentilaamme. Tämän vuoksi veren pH, siinä olevien ravinteiden määrä sekä puhtaus (mahdollisimman vähän vieraita aineita, kuten kemikaaleja) ovat avain asemassa terveyden saavuttamisessa. Jos jokin näistä järkkyy pahasti, kuolemme.

Elimistömme on jatkuvasti altis vieraille aineille, joiden aggressiivinen käyttäytyminen johtaa vakaviin sairauksiin, kuten syöpään. Onko kuitenkaan mitään, mitä voisimme tehdä suojellaksemme kehoa näiltä toistuvilta hyökkäyksiltä? Kyllä, on paljonkin mitä voimme tehdä. Ei kuitenkaan riitä, että toimimme vasta kun sairaudet ovat ottaneet ylivallan elimistössämme. Keholle on annettava sen tarvitsemia ravinteita jatkuvasti, jotta se kykenee optimaaliseen suoritukseensa.

Vaikka tiedämme jo jotain kasviskunnan lähteiden sisältämistä aineista ja kemiallisista rakenteista, olemme tosiasiassa vielä aivan matkan alussa. Tuskin koskaan pääsemme käsiksi kaikkiin luonnon luomiin ihmeellisyyksiin, mutta voimme jo kiistatta todeta luonnon omien antimien sisältävän erittäin voimakkaita terapeuttisia aineita, jotka käyttäytyvät elimistössä lääkkeen tavoin.

Parantava voima on vain kasvikunnan raaka-aineissa ja toimii kaiken pohjana koostettaessa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota. Sen vuoksi kasvisten, marjojen, hedelmien ja lehtivihannesten osuus päivittäisestä ravitsemuksesta tulisi olla vähintään 75 %. Minkään raaka-aineen teho ei kuitenkaan vastaa alkuperäistä, jos nautimme vain jonkin eristetyn osan alkuperäistuotteesta tai raaka-aine on prosessoitu. Näin ollen mikään vitamiinipilleri, kuitujauhe, purkkiruoka tai edes kemiallisesti valmistettu maitohappobakteerivalmiste ei kykene samaan suoritukseen kuin luonnollinen luonnon jo täydelliseksi muokkaama raaka-aine. Täyteen kypsyyteen päästessään hedelmä tai kasvis on täydellinen pakkaus, jonka tehokkuus on aivan omaa luokkaansa. Jos eriytämme jonkin aineen (kuten vitamiinin) alkuperäislähteestä, uupuu valtaosa sen toimimiseen tarvittavia aineita, joita tiede ei ole vielä edes pystynyt löytämään. Sen sijaan tukeutumalla jalostamattomiin luonnonmukaisesti tuotettuihin alkuperäisraaka-aineisiin voimme luottaa sen toimivan kehomme parhaaksi juuri oikealla luonnon tarkoittamalla tavalla, joka käytännössä tarkoittaa mm. ravinteiden oikeaa (muttei liiallista) imeytymistä ja kehon taistelua vieraita partikkeleita vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti