Otsikkoni lupaa paljon, eikö totta? Aikaisemmat artikkelini
painottavat toistuvasti marjojen, hedelmien, lehtivihannesten sekä
muiden kasvisten tärkeyttä ruokavaliossamme. Olen korostanut
määrällisesti suuren kasvikunnanlähteiden kulutuksen muokkaavan vahvasti
suolistomme bakteerikantaa, jolla taas puolestaan on suuri vaikutus
immuniteettiimme, ravinteiden imeytymiseen, myrkkyjen poistoon ja koko
elinvoimaisuuteemme. Suolistosta (mm. optimaalisen ruoansulatuksen ja
oikean bakteerikannan avulla) ravinteet imeytyvät vereen.
Veri
on se, joka kaikkein vahvimmin vaikuttaa terveydentilaamme. Tämän
vuoksi veren pH, siinä olevien ravinteiden määrä sekä puhtaus
(mahdollisimman vähän vieraita aineita, kuten kemikaaleja) ovat avain
asemassa terveyden saavuttamisessa. Jos jokin näistä järkkyy pahasti,
kuolemme.
Elimistömme on jatkuvasti altis vieraille aineille,
joiden aggressiivinen käyttäytyminen johtaa vakaviin sairauksiin, kuten
syöpään. Onko kuitenkaan mitään, mitä voisimme tehdä suojellaksemme kehoa näiltä toistuvilta hyökkäyksiltä? Kyllä,
on paljonkin mitä voimme tehdä. Ei kuitenkaan riitä, että toimimme
vasta kun sairaudet ovat ottaneet ylivallan elimistössämme. Keholle on
annettava sen tarvitsemia ravinteita jatkuvasti, jotta se kykenee
optimaaliseen suoritukseensa.
Vaikka tiedämme jo jotain
kasviskunnan lähteiden sisältämistä aineista ja kemiallisista
rakenteista, olemme tosiasiassa vielä aivan matkan alussa. Tuskin
koskaan pääsemme käsiksi kaikkiin luonnon luomiin ihmeellisyyksiin,
mutta voimme jo kiistatta todeta luonnon omien antimien sisältävän
erittäin voimakkaita terapeuttisia aineita, jotka käyttäytyvät
elimistössä lääkkeen tavoin.
Parantava voima on vain kasvikunnan raaka-aineissa
ja toimii kaiken pohjana koostettaessa terveellistä ja tasapainoista
ruokavaliota. Sen vuoksi kasvisten, marjojen, hedelmien ja
lehtivihannesten osuus päivittäisestä ravitsemuksesta tulisi olla
vähintään 75 %. Minkään raaka-aineen teho ei kuitenkaan vastaa alkuperäistä,
jos nautimme vain jonkin eristetyn osan alkuperäistuotteesta tai
raaka-aine on prosessoitu. Näin ollen mikään vitamiinipilleri,
kuitujauhe, purkkiruoka tai edes kemiallisesti valmistettu
maitohappobakteerivalmiste ei kykene samaan suoritukseen kuin
luonnollinen luonnon jo täydelliseksi muokkaama raaka-aine. Täyteen
kypsyyteen päästessään hedelmä tai kasvis on täydellinen pakkaus, jonka
tehokkuus on aivan omaa luokkaansa. Jos eriytämme jonkin aineen (kuten
vitamiinin) alkuperäislähteestä, uupuu valtaosa sen toimimiseen
tarvittavia aineita, joita tiede ei ole vielä edes pystynyt löytämään.
Sen sijaan tukeutumalla jalostamattomiin luonnonmukaisesti tuotettuihin
alkuperäisraaka-aineisiin voimme luottaa sen toimivan kehomme parhaaksi
juuri oikealla luonnon tarkoittamalla tavalla, joka käytännössä
tarkoittaa mm. ravinteiden oikeaa (muttei liiallista) imeytymistä ja
kehon taistelua vieraita partikkeleita vastaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti