torstai 13. joulukuuta 2012

Rakkauden parantava voima


Rakkaus on yksi suurimmista tunteista, jota voimme kokea. Se on ainutlaatuista, kaunista, hyväksyvää ja rikastuttavaa. Rakkautta voi olla monenlaista: romanttista, ystävien ja perheenjäsenten välistä tai johonkin muuhun ulkokohtaiseen asiaan liittyvää rakkautta. Rakastaa voi melkeinpä mitä tahansa. Rakkauden kohteesta riippumatta, tuottaa itse rakkauden tunne yleensä kokijalleen huumaavan ihania tunteita sekä aikaa myöten seesteisyyttä, syvää kunnioitusta ja arvostusta.

Kaikenlainen puhdas rakkaus ilman vaateita, omistushalua ja riippuvuutta on voimauttavaa ja jopa parantavaa. Rakkauden parantavalla voimalla tämän artikkelin yhteydessä en kuitenkaan tarkoita ulkokohtaista rakkautta, vaan ennen kaikkea rakkautta itseämme kohtaan sekä universaalia rakkautta.

Miksi itsensä rakastaminen on niin tärkeää? Jos emme rakasta itseämme, emme myöskään arvosta sitä mikä olemme. Yleensä tämä näkyy vääjäämättä itsensä laiminlyömisenä niin kehollisissa kuin sielullisissa asioissa. Itsensä laiminlyöminen johtaa ennen pitkää elimistön happamoitumiseen, kehon epätasapainoisuuteen ja mielen järkkymiseen.

Rakkaus hyväksyy meidät sellaisina kuin olemme. Itseään rakastava ihminen myös kunnioittaa itseään kokonaisvaltaisesti. Tällainen henkilö haluaa vaalia kehonsa hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla ja kehittää itseään niin henkisesti kuin fyysisestikin. Itseään rakastava ihminen huokuu sisäistä kauneutta, varmuutta ja on yleensä terve.

Uskon, että useimmat sairautemme ovat alkujaan lähtöisin tunteistamme. Pelko, suru, viha tai katkeruus voi sairastuttaa meidät mitä erilaisimpiin sairauksiin. Negatiivisten ja itseään väheksyvien ajatusten voima on tuhoisa ja voi olla alkusyy ihottumiin, ruoansulatusongelmiin tai jopa syöpään. Negatiivisilla tunteilla on yhteys suolistoomme, sisäelimiimme ja itse asiassa jok’ikiseen soluumme ja sen sisäisiin toimintoihin. Negatiiviset tunteet toimivat kokijallaan hyvin itsetuhoisesti ja itseään toteuttavasti.

Päinvastoin kuin negatiiviset tunteet toimivat positiiviset ajatukset parantavasti. Pelkän ajatuksen voiman lisäksi positiivisesti ajattelevat ihmiset tekevät usein myös paljon enemmän konkreettisia tekoja sekä omaansa että muiden hyvinvointia ajatellen. Positiiviset ajatukset siirtyvät siis usein konkreettisiksi myönteisiksi teoiksi.

Kun rakastamme ja kunnioitamme itseämme, heijastuu se usein myös muihin kohtaamiimme ihmisiin, eläimiin ja ympäröivään luontoon. Itseään rakastava ihminen osaa rakastaa pyyteettömästi myös muita. Pyyteetön rakkaus on rakkautta, jolle emme vaadi mitään vastineeksi.

Kun olemme oppineet ensin rakastamaan itseämme sekä muita pyyteettömästi, voimme päästä kosketuksiin universaalin rakkauden kanssa. Tämä on rakkautta, joka ei rajoitu mihinkään yksittäiseen kohteeseen vaan on kaikkialle ulottuvaa syvää rakkautta. Ihminen, joka kokee tällaista rakkauden syvintä muotoa, tuntee kiitollisuutta kaikkea kohtaan. Tällaisessa tilassa ihminen on tasapainoinen, seesteinen ja kokee sisäistä rauhaa.

Juuri tällainen sisäinen rauha ja rakkaus ovat niitä, mitä ihmiset tarvitsevat pysyäkseen terveinä, kyetäkseen nauttimaan läsnä olevasta hetkestä ja olemaan kiitollisia juuri siitä mitä heillä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti