keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kalaa kasvispedillä





• 150 g rasvaista tuoretta merikalaa (lohi, tonnikala, sardiini tai makrilli) (miehille 200 g)
• 150 g parsakaalia
• 100 g kukkakaalia
• 2 tomaattia
• 150 g erilaisia versoja, pinaatin ja salaatinlehtiä revittynä
• 1 rkl kylmäpuristettua rypsi-, camelina- tai oliiviöljyä
• ripaus ruususuolaa
• lisäksi oman maun mukaan voi lisätä tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, persiljaa, timjamia, oreganoa ym.


Höyrytä tai hauduta uunissa tuore kala kypsäksi.
Huuhdo versot sekä salaatinlehdet ja revi palasiksi. Höyrytä parsa- ja kukkakaalin nuput. Älä höyrytä liian kauaa. Koita kun ovat puolipehmeitä. Kaada höyrytetyt kasvikset isolle lautaselle ja ripaus suolaa päälle. Anna hetken jäähtyä, jonka jälkeen lisää salaatit, tomaattikuutiot ja öljy. Sekoita. Sekoita vielä joukkoon kalakuutiot ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti