Tuorepuurossa on arvokkaita luonnollisia ravintoaineita,
jotka vahvistavat elimistön tasapainoa ja edistävät terveyttä!
Marjat ovat täynnä super-ravintoaineita, joten käytä niitä runsaasti tuorepuuroissa. Suosi etenkin mustaviinimarjaa, jonka C-vitamiini ja flavonoidipitoisuus on suuri sekä mustikkaa, joka on todellinen terveysmarja.
PÄHKINÄINEN TUOREPUURO
1 annos
• 1 rkl kurpitsansiemeniä
• 1 rkl manteleita (ruskea kuorinen)
• 1 rkl saksanpähkinöitä
• 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
• 3 dl marjoja valinnan mukaan
• 1 banaani
Siemenet ja pähkinät liotetaan vedessä yön yli.
Poista aamulla liotusvesi. Jauha tehosekoittimella kaikki aineet samettimaiseksi massaksi. Nauti!
RAVITSEVA TUOREPUURO
1 annos
• ¾ dl kokonaisia tattarisuurimoita
• 2 rkl manteleita (ruskea kuorinen) (tai muita pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä)
• 1 rkl pellavansiemeniä + 2 rkl vettä liotukseen
• 1,5 dl maustamatonta soijamaitoa tai maustamatonta soijajogurttia
• 3 dl marjoja valinnan mukaan
• 1 banaani
Tattarisuurimot
huuhdellaan hyvin moneen kertaan eri vedellä ja jätetään likoamaan
yöksi veteen manteleiden kanssa(8 tuntia). Vettä runsaasti. Samoin
pellavansiemenet liotetaan omassa vedessään yön yli.
Poista
tattareiden ja manteleiden liotusvesi. Jauha tehosekoittimella
pellavansiemenet liotusvesineen samettimaiseksi massaksi. Lisää tattarit
tai mantelit ja jatka soseuttamista. Sitten soijamaito, marjat sekä
banaani ja soseuta pehmeäksi puuroksi. Nauti!
PUHDISTAVA TUOREPUURO
1 annos
• ½ dl manteleita
• 1 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
• 1 rkl pellavansiemeniä + 2 rkl vettä liotukseen
• 1 banaani
• 3 dl kotimaisia marjoja
Liota
mantelit ja seesamin siemenet omassa kipossaan yön yli ja kaada aamulla
vesi pois. Liota pellavansiemenet (muodostaa liman) ja kaada
limavesineen aamulla muiden siementen joukkoon. Jauha tehosekoittimella
samettimaiseksi massaksi. Lisää banaani ja marjat ja soseuta vielä
tasaiseksi.
KEVYT TUOREPUURO
1 annos
• 10 mantelia
• 6 saksanpähkinän puolikasta
• 1 rkl pellavansiemeniä + 2 rkl vettä liotukseen
• 1 dl maustamatonta soijamaitoa
• 3 dl marjoja valinnan mukaan
• 1 banaani
Liota
manteleita ja saksanpähkinöitä vedessä yön yli (8 tuntia).
Pellavansiemenet liotetaan omassa vedessään eikä liotusvettä kaadeta
aamulla pois (muodostaa suolistoa hellivän liman).
Poista pähkinöiden
ja manteleiden liotusvesi. Jauha tehosekoittimella pellavansiemenet
liotusvesineen. Lisää pähkinät, mantelit, soijamaito, banaani ja marjat.
Soseuta samettimaiseksi massaksi ja puuro on valmis. Nauti!
RAVITSEVA TUOREPUURO 2
1 annos
• ¾ dl kokonaisia hirssisuurimoita
• 3 rkl saksanpähkinöitä
• 1 rkl pellavansiemeniä + 2 rkl vettä liotukseen
• 1,5 dl maustamatonta manteli- tai soijamaitoa
• 3 dl marjoja valinnan mukaan
• 1 banaani
Hirssisuurimot
huuhdellaan hyvin moneen kertaan eri vedellä ja jätetään likoamaan
yöksi veteen saksanpähkinöiden kanssa(8 tuntia). Vettä runsaasti. Samoin
pellavansiemenet liotetaan omassa vedessään yön yli.
Poista hirssin
ja saksanpähkinöiden liotusvesi. Jauha sauvasekoittimella
pellavansiemenet liotusvesineen samettimaiseksi massaksi. Lisää hirssit,
pähkinät, mantelimaito, marjat sekä banaani ja soseuta tasaiseksi
samettimaiseksi puuroksi. Nauti!
MANTELI-RUSINAPUURO
1 annos
• ½ dl luomu rusinoita tai aprikooseja
• 1 rkl manteleita
• 3 rkl auringonkukansiemeniä
• 1-2 dl vettä liotukseen
• 1 omena
Liota
hedelmiä, manteleita ja siemeniä yön yli. Soseuta ainekset
(liotusvesineen) tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai
tehosekoittimella. Raasta omena ja lisää se puuroon.
OMENA-SIEMENPUURO
1 annos
• 1 kuivattua luomu viikuna + liotusvesi 0,25 dl
• 1 rkl manteleita
• 1 rkl saksanpähkinöitä
• 1 rkl kurpitsansiemeniä
• 1 luomu omena
• 2 dl mustaviinimarjoja
• 1 dl mansikoita
Liota
pähkinöitä ja siemeniä yön yli; samoin paloiteltu viikuna omassa
vedessään. Kaada aamulla pähkinöiden liotusvesi pois. Soseuta pähkinät
ja siemenet sekä viikuna liotusvesineen tasaiseksi massaksi
sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Raasta omena ja lisää se
puuroon. Tarjoile marjojen kanssa.
TATTARI-SIEMENPUURO
1 annos
• ½ dl auringonkukansiemeniä
• 1 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
• ½ dl kuivattuja luomu hedelmiä (esim. viikuna, aprikoosi, luumu, taateli, rusina)
• 1 rkl tattarisuurimoita
• 5 kpl cashewpähkinöitä
• 1-2 dl vettä hedelmien liotukseen
Huuhtele tattarisuurimot hyvin. Liota niitä ja siemeniä yön yli. Samoin liota kuivattuja hedelmiä omassa vedessään yön yli.
Kaada
aamulla tattareiden ja siementen liotusvesi pois. Soseuta hedelmät
(liotusvesineen), tattarit ja siemenet massaksi sauvasekoittimella tai
tehosekoittimessa. Lisää puuroon oman valinnan mukaan marjoja ja
tuoreita hedelmiä.
IDÄTETTY VILJA-HEDELMÄPUURO
1-2 annosta
• 2 dl idätettyä ruista
• 1 dl vettä tai hedelmien liotusvettä
• 5-8 luomu aprikoosia tai muita kuivahedelmiä liotettuna
• 1-2 omenaa
Hienonna
idätetty vilja sauvasekoittimella nesteen kanssa. Lisää loput ainekset
ja tehosekoita puuroksi. Nauti marjojen tai hedelmien ja seesammaidon
tai marjapirtelön kanssa.
HAPANKAURAPUURO
• 3 dl hapatettuja kaurasuurimoita
• ½ - ¾ dl idätettyä ruista
• kauran liotusvettä
• 4-8 liotettua luumua tai muita kuivahedelmiä
• 1 banaani
• 1 omena tai marjoja
Pane
kaura lasitölkkiin idätetyn viljan kanssa ja kaada päälle puhdasta
vettä n. kaksi kertaa kauran määrä. Sulje kannella ja anna hapantua
pimeässä huoneenlämmössä 1-2 vrk:tta. Sekoita hapatettu kaura ja
idätetty vilja tehosekoittimessa hienoksi nesteen kera. Lisää muut
ainekset ja sekoita tasaiseksi puuroksi. Mikäli haluat jogurttimaisen
ruuan, käytä enemmän nestettä.
Kaurasuurimoita voi hapattaa kerralla myös useampaa ateriaa varten. Ne säilyvät jopa viikon suljetussa purkissa jääkaapissa.
Huom! Aikuiselle sopiva määrä pellavansiemeniä on 1-3 rkl/vrk:ssa.
Älä käytä pienille lapsille tai raskaana ollessasi pellavansiemeniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti