keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kurpitsapastaa tomaattikastikkeessa





• 100 g tofua (miehille 150–200 g annosta kohti)
• ripaus ruususuolaa

Kurpitsapasta:
• 20 cm pala kesäkurpitsaa

Tomaattikastike:

• 2 tomaattia
• ½ punainen paprika
• 1,5 cm siivu sipulia
• 3 isoa aurinkokuivattua tomaattia + 0,25 dl vettä liotukseen
• 8 tuoretta basilikan lehteä
• tuoretta persiljaa samassa suhteessa basilikan kanssa
• 1-2 tl kylmäpuristettua camelina-, oliivi- tai rypsiöljyä
• (oman makumieltymyksen mukaan voi vielä lisätä tuoretta valkosipulia ja chiliä)


Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja liota niitä pienessä vesitilkassa muutama tunti.

Viipaloi tofu ja ripottele päälle hieman ruususuolaa. Paista tofusiivut uunissa 200 asteessa vajaa 10 minuuttia tai sen verran, että pinta saa hieman väriä.

Pilko tomaattikastikkeen raaka-aineet pieneksi. Soseuta kaikki sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Raasta (kuorimaveitsellä) kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi lautaselle. Kaada päälle tomaattikastike ja sen jälkeen vielä tofun viipaleet. Lisäksi voit ripotella annokseen pari ruokalusikallista pinjan- ja kurpitsansiemeniä. Tarjoile.

Tofun voi myös halutessaan korvata kalalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti