lauantai 17. marraskuuta 2012

DARK PASSION CAKE, n. 6-8 palaa





Kakku pohja:
• 7,5 dl saksanpähkinöitä
• 1,7 dl carob-jauhetta
• ¼ t ruususuolaa
• 2,5 dl kuivattuja taateleita + 0,5 dl vettä liotukseen (liota 6-8 tuntia välillä taateleita vedessä käännellen, jolloin vesi imeytyy ja pehmittää kaikki taatelit)

Täyte:

• 1,5 dl vadelmia
• 1,5 dl mustikoita

Kuorrute:
• ¾ dl taateleita + ¾ dl vettä liotukseen (liota 8 tuntia, jolloin kaikki taatelit ovat pehmenneet)
• 1 kypsä avokado (keskikokoinen)
• 0,8 dl carob-jauhetta

Tehdäksesi kakkupohjan, lado saksanpähkinät, suola ja carob-jauhe monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi. Vältä ylijauhamista. Lisää liotetut taatelit ja jauha tasaiseksi massaksi. Jaa annos kahteen yhtä isoon palaan ja aseta sivuun.

Tehdäksesi kuorrutteen, kaada liotetut taatelit liotusvesineen monitoimikoneeseen ja jauha tahmeaksi siirapiksi. Lisää avokado ja soseuta pehmeäksi. Lisää vielä carob-jauhe ja jauha samettiseksi kuorrutteeksi.

Painele toinen osa kakkupohjaa mieleiseesi kakkupohjamuottiin. Levitä päälle vajaa puolet kuorrutteesta. Tämän jälkeen lisää jäiset tai tuoreet marjat. Marjojen päälle painellaan toinen kakkupohjakerros. Kuorruta koko kakku lopulla kuorrutteella ja koristele mieleiseksesi. Tarjoile heti tai anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa. Jäiset marjat sulavat juuri sopiviksi muutamassa tunnissa jääkaappiolosuhteissa.

Kakkupohja säilyy jääkaapissa useita viikkoja. Täyte erikseen säilytettynä säilyy n. 1 viikon jääkaapissa. Täytetty kakku marjoineen säilyy puolestaan n. 3 päivää jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti