perjantai 9. marraskuuta 2012

Graavilohi



Valmistusaineet 15:lle:

• 1000 g Tuoretta lohifileetä, mielellään keskipala
• 2 rkl karkeaa ruususuolaa
• 1 kpl tuore tillinippu


Valmistusohjeet:
Ripota hiukan suolaa sopivaan astiaan, voipaperille tai foliolle. Leikkaa filee kahdeksi palaksi ja ripota leikkuupinnoille suolaa. Pane toinen paloista astiaan nahkapuoli alaspäin. Pätki pinnalle tillikerros. Aseta päälle toinen pala lihapinta tilliä vasten ja niin, että toisen fileen paksu lihapuoli tulee toisen ohutta kylkilihaa vasten. Peitä kelmulla tai voipaperilla ja aseta päälle kevyt paino; lautanen, työlauta tms.

Pidä jääkaapissa noin vuorokauden ajan.
Jos käytät voipaperia tai foliota, suolaa kala kuten edellä. Tee tiivis paketti ja pujota se muovipussiin. Näin voit käännellä pakettia suolautumisen aikana. Graavatun lohen voi myös pakastaa. Pane tuore, suojattu lohi heti pakasteeseen, sulatettaessa se samalla graavautuu. Kun tarjoat graavikalan, raaputa pinnalta maustekerros pois ja leikkaa ohuita viipaleita poikittain ja viistoon.


Vinkki:
Käytä mahdollisimman tuoretta kalaa. Kotimainen merilohi, meritaimen tai kirjolohi sopii erinomaisesti, mutta muutkin kalat kelpaavat. Parhaiten graavaukseen sopii lohen fileen keskiosa.

Kala säilyy n. viikon jääkaapissa graavauksen jälkeen!
Suositellaan myös 3 päivän pakastusta ennen tai jälkeen graavauksen pöpöjen tuhoamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti