lauantai 10. marraskuuta 2012

Lämmin kasvisherkku





• 1,5 dl keitettyjä kikpapuja (Myös muut pavut käyvät. Kuvan annoksessa käytetty myös tuoreita härkäpapuja.) (miehille 2,5 dl)
• 2 porkkanaa
• lanttua samassa suhteessa porkkanan kanssa
• 150 g nokkosta (myös pinaattia sopii hyvin)
• 1-2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
• ruususuolaa maun mukaan


Kuori ja paloittele porkkana ja lanttu. Höyrytä kasvikset pehmeiksi. Älä höyrytä liian kauaa, sillä se vie maun kasviksista. Nokkosen voi käyttää tuoreena tai erittäin pikaisesti höyrytettynä (esim. 15 sekuntia). Höyrytä nokkosta vain sen verran, että se hiukan pehmeää tai sulaa, mikäli käytät pakasteena.
Nokkosen tilalla voi vaihtoehtoisesti käyttää valmiiksi hienonnettua pakastepinaattia. Tällöin anna pinaatin sulaa huoneenlämmössä reilu tunti. Älä käytä mikroa sulatukseen! Pakastepinaattia ei tarvitse höyryttää, vaan voit kaataa lämpimät kasvikset ja kikherneet päälle, jolloin pinaattikin hieman lämpenee.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää ruususuolaa sekä laadukasta oliiviöljyä maun mukaan. Tarjoile.


Nokkonen on superruokaa, jota kannattaa kerätä pakasteeseen läpi kesän. Tarkempaa tietoa nokkosesta löydät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti