lauantai 17. marraskuuta 2012

NACHOS WITH AVOCADO SALSA





Nachos: Herkullinen peruspohja sellaisenaankin ilman tulisia mausteita!
• 3 rkl pellavansiemeniä + ¾ dl vettä
• 2 rkl kurpitsansiemeniä
• 2 rkl auringonkukansiemeniä
• ripaus ruususuolaa
• ½ sitruunan mehu, n. 2 rkl

Perusraaka-aineiden lisäksi voi taikinaan lisätä mm. seuraavia raaka-aineita antamaan makua ja meksikolaisia vaikutteita:
• valkosipuli
• sipuli
• chili
• curry
• kuivattu tomaatti
• selleri
• cayennepippuri

Liota pellavansiemeniä ¾ dl:ssä vettä n. 8 tuntia. Pellavansiemenet imevät veden itseensä ja muodostavat kiinteää limaa, joka sitoo taikinan raaka-aineet yhteen.
Liota myös auringonkukan- ja kurpitsansiemenet omassa vedessään n. 8 tuntia. Kaada auringonkukan- ja kurpitsansiementen liotusvesi pois.
Kaada kaikki raaka-aineet tehokkaaseen monitoimikoneeseen (voit käyttää myös tehokasta sauvasekoitinta). Jauha kaikki raaka-aineet tasaiseksi massaksi niin että siemenet ovat rikkoontuneet. Lado taikina leivinpaperoidulle pellille ja tee siitä lusikkaa apuna käyttäen iso pellin kokoinen pyöreä lätty paksuudeltaan n. 1-2 mm. Kuivata kuivurissa tai uunissa 35 asteessa uuninluukku hieman raollaan n. 6 tuntia. Aseta kuivuneen taikinapinnan päälle puhdas leivinpaperi ja sen päälle toinen pelti ylösalaisin. Käännä peltisetti ympäri ja poista päällimmäinen pelti. Näin taikina on kääntynyt ympäri. Poista varovasti vetäen päällimmäinen leivinpaperi ja jatka kuivattamista toiselta puolelta vielä n. 2 tuntia tai niin kauan, että taikina on täysin kuivunut rapea levy. Katko sormin sopivan kokoisia paloja (nachoja) annosta varten.

Samasta taikinapohjasta voi tehdä myös tortilloja, jolloin kannattaa jättää levy hieman paksummaksi ja kuivattaa sen verran vähemmän aikaa, jotta levyn pinnat ovat kuivuneet, mutta levy on vielä taiteltavissa.


Avokadokastike:
• 1 kypsä avokado
• pieni loraus vettä, jotta saat sopivan notkean kastikkeen
• ripaus ruususuolaa

Sekoita kaikki samettiseksi kermamaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.


Salsa:
• 2 tomaattia
• 2 lehtisellerin vartta
• ½ punaista paprikaa
• 15 pätkä kurkkua
• ½ pieni sipuli
• oman maun mukaan voit myös lisätä joukkoon tulisempia raaka-aineita, kuten tuoretta chiliä, jalopenoja jne.

Paloittele kaikki salsan raaka-aineet kuutioiksi. Sekoita valmis avokadokastike joukkoon. Tarjoile heti nachojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti