• 150 g lehtikaalta
• 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
• 1/5 tl ruususuolaa
• ½ rkl sitruunan mehua
• 1 punainen paprika
• 1-2 tomaattia
• 2 rkl pinjansiemeniä
Liota pinjansiemeniä muutama tunti vedessä. Kaada liotusvesi pois.
Huuhdo lehtikaali ja revi lehdet irti ruodista. Suikaloi kaali hienoksi ja lado isoon kulhoon. Mittaa suola, öljy ja sitruunanmehu kaalin päälle. Survo sormin kaalia niin kauan, että neste alkaa irrota kaalista. Näet kuinka kaali pehmenee ja ikäänkuin kypsyy. Myös kaalin määrä pienenee valtavasti.
Paloittele paprika ja tomaatit kuutioiksi ja lisää ne pinjansiementen kanssa salaattiin. Tarjoile.
Salaatista saa täyttävän lounaan, kun sen tarjoilee esim. täytettyjen siemenleipien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti