maanantai 5. marraskuuta 2012

MAITOHAPPOBAKTEERIVALMISTEET

Vatsan turvotus, ilmavaivat, ummetus, ruoansulatusongelmat, huono immuniteetti? Kenties monelle tuttuja oireita. Näiden hoitoon moni on saanut apua maitohappobakteereista.

Ennen maitohappobakteerivalmisteita syötäessä on selvitettävä henkilön taustaa ja sitä, missä kunnossa hänen suolistonsa on. On myös perehdyttävä oikeaan ruokavalioon, joka on tärkein elementti oikean suolistobakteerikannan saavuttamisessa. Ennen valmisteiden hankkimista, kehoitan tutustumaan aikaisempaan artikkeliini täältä.

Mikäli suoliston hyvä bakteerikanta on kuitenkin tuhottu, on syytä turvautua maitohappobakteerivalmisteisiin oikean bakteerikannan synnyttämiseksi. Harvoin kuitenkaan missään kerrotaan, mitä sinun tulisi tietää maitohappobakteerivalmisteista.

Ennen kuin ostat maitohappobakteerivalmistetta, tarkista:

1:- Bakteerien alkuperä: Ovatko ne ihmisspesifistisiä vai meijeriteollisuudesta?

2:- Vahvuus. Vähintään 10E9 cfu/g/kanta.
- Prosenttimäärä (esim. 1,5%) ei kerro mitään, jos vahvuutta ei paljasteta.
- 10E11 cfu/g ei ole mahdollista, koska bakteerit eivät tällöin ole stabiileja (ei fyysisesti, eikä taloudellisesti mahdollista).
- Jos vahvuus on alle 10E8 cfu/g, on parempi ostaa jogurttia.

3:- Stabiilisuus.
- Liian tiiviit (yli 10E9) bakteerit eivät ole stabiileja, paitsi alle –30C
- Bakteerit alle 10E8 ovat stabiileja, mutta tarpeeksi tehokkaita vasta, jos ottaa enemmän kuin 10 grammaa päivässä.
- Jos seoksessa on E-aine, voit olla varma siitä, että bakteerit eivät ole stabiileja ilmoitetussa pitoisuudessa. Tämä koskee useimpia meijeribakteereja.
- Tabletin valmistuksessa 95% bakteereista tuhoutuu puristuksen ja lämpötilan takia.
- Pakkaaminen blistereihin tuhoaa 80% bakteereista prosessissa syntyvän kuumuuden takia.

4:- Kantaja (prebiootti.)
- Kantajan pitää olla sekoitettu mahdollisimman yksinkertaisesti.
- Jos seoksessa on liian montaa ainesta, puskurivaikutus lisääntyy ja tuotteen teho heikkenee.
- Bakteerin ja kantajan yhteisvaikutus täytyy tarkistaa tuotteen pH-rvon ja tehon suhteen.
- Vitamiinit ja bakteerit eivät sovellu yhteen.
- Sekoituksessa ei tarvita tärkkelystä in vivo, pelkästään in vitro.
- Suhteellisen kosteuden on oltava alle 4%, muuten bakteerit eivät säily kauan.
- Inuliini ei ole suositeltavaa, koska se lisää sekä patogeenisten bakteerien, että bifidoakteerien kasvua.

5:- Onko valmistajalla puolueettomia testituloksia, jotka osoittavat:
a) - Bakteerien vaikutuksen kantajaan in vivo ja in vitro.
b) - Stabiilisuuden in vivo ja in vitro.
c) - Bakteerien kyvyn tuottaa maitohappoa, interferonia, interleukinia, vetyperoksidia, luonnollisia antibiootteja jne.
d) - Huomaa, että monet valmistajat viittaavat testeihin, joissa on käytetty vahvoja seoksia, mutta myyntiin tulevat seokset laimennetaan.
e) - Stabiilisuutta täytyy seurata prosessin alusta loppuun.

6:- Ovatko bakteerit rekisteröity Budapestin sopimuksen mukaisesti, kuten laki edellyttää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti