Pohja:
• 2 dl manteleita
• 2 dl saksanpähkinöitä
• 1 dl kivettömiä liotettuja taateleita
Rouhi mantelit ja saksanpähkinät tehosekoittimessa. Lisää taatelit pienissä erissä jatkaen tehosekoittamista. Levitä rouhemassa piirakkavuokaa, jonka pohjalle on ripoteltu pähkinärouhetta. Anna seistä vähintään 2 tuntia jääkaapissa.
Täyte:
• n. 2 dl kuivattuja viikunoita
• n. 2 dl kuivattuja aprikooseja (ehdottomasti luomu)
• 2 dl cashewpähkinöitä
• vettä
Paloittele kuivahedelmät sormenpään kokoisiksi paloiksi. Liota kuivahedelmiä vedessä 4-6 tuntia. Lisää vettä sen verran, että hedelmät peittyvät.
Jauha cashewpähkinät. Tehosekoita liotetut hedelmät liotusvesineen tasaiseksi massaksi. Tehosekoita joukkoon pähkinäjauhe. Levitä täyte pohjalle.
Päällyskoristeet:
• 100 % raakakaakaojauhetta
• saksanpähkinärouhetta
• luumuja
Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja koristele luumuilla. Pidä kylmässä 2 tuntia ennen tarjoilua, jotta täyte hieman kovettuu.
Säilyy jääkaapissa hyvin parikin viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti