perjantai 19. lokakuuta 2012

Vanilja-omenapiirakka




Pohja:
• 1 dl auringonkukansiemeniä
• 2 dl manteleita
• 10 liotettuja taatelia

Jauha mantelit ja auringonkukansiemenet. Lisää joukkoon taatelit ja tee monitoimikoneella pohja-aineista paksu massa ja levitä vuokaan, johon on ripoteltu auringonkukansiemenrouhetta. Laita pohja jääkaappiin 2 tunniksi.


Täyte:
• 5-6 makeaa omenaa raastettuna (luomu omenat kuorineen)
• 2 rkl sitruunamehua
• 1-2 rkl kanelia

Sekoita päällysteen ainekset keskenään. Kumoa täyte pohjalle.


Vaniljakerma-päällys:

• 3 dl cashewpähkinöitä (ei lioteta)
• reilu ½ tl luonnonvaniljaa
• 8 taatelia (tuoreet sellaisenaan mutta kuivattuja voi liottaa muutaman tunnin)
• vettä

Hienonna pähkinät tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja vesi, soseuta. Lisää vettä vain sen verran, että saat kiinteän kastikkeen. Levitä paksu kerros kastiketta omenatäytteen päälle. Koristele omenasiivuilla sekä saksanpähkinärouheella. Viilennä piirakka jääkaapissa ½-1 tunti ennen tarjoamista.
Säilytä piirakka jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti