• 1 dl valmiiksi keitettyjä adukipapuja tai adukipavun ituja
• 1 dl valmiiksi keitettyjä kikpapuja tai kikpavun ituja
(voit käyttää myös muita keitettyjä papuja makumieltymystesi mukaan)
• 1 iso tai 2 keskikokoista porkkanaa
• 200 g parsakaalia
• ½ punaista paprikaa
• 10 cm kesäkurpitsaa
Yrttikastike: (kastikkeesta riittää useaan annokseen)
• 2 nippua persiljaa
• 1 nippu basilikaa
• 3 valkosipulinkynttä
• 1 dl auringonkukansiemeniä tai kurpitsansiemeniä (myös muut pähkinät ja mantelit käyvät)
• 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
• (2 rkl lämmintä vettä)
• ruususuolaa
Soseuta kaikki yrttikastikkeen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Puhdista ja huuhdo vihannekset. Paloittele. Höyrytä porkkana ja parsakaali aivan hetken verran, jotta solukalvot hieman pehmenevät (mutta älä kypsennä liikaa). Sekoita höyrytetyt kasvikset, tuore paprika, kesäkurpitsa, pavut sekä suola. Lisää joukkoon iso nokare yrttikastiketta ja sekoita. Lopun yrttikastikkeen voi myös pakastaa tai säilyttää jääkaapissa 2 vrk:ta.
Jos haluat ateriasta elävän ravinnon ruoan, käytä keitettyjen papujen tilalla ituja ja kasvikset tuoreeltaan ilman höyrytystä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti