Seuraavassa on pari lämmittävää ruokareseptiä kylmiin talvipäiviin. Nauti ateriasi lisukkeena aina myös tuoreita kasviksia!
PAISTETUT MUIKUT JA YRTTIJUUREKSET
1 annos
• 120 g tuoreita muikkuja (paista uunissa kypsiksi n. 15–20 min 150-180 asteessa) (miehille 150–200 g)
• 1 iso porkkana kuutioituna
• 1 iso punajuuri kuutioituna
• 1,5 dl lanttua kuutioituna
• 1 rkl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
• ripaus ruususuolaa
• tuoretta basilikaa, oreganoa ja timjamia runsaasti (iso kourallinen)
Höyrytä
paloitellut juurekset. Älä kypsennä liikaa. Lisää suola ja öljy ja
paloitellut yrtit. Tarjoile paistettujen muikkujen ja tuoreiden
kasvisten (tuoresalaatti) kanssa.
Yrttijuuresten kanssa käy myös muut kalat, kuten lohi ja silakat.
JUURESLAMMASPATA
2 annosta
• 2 pientä sipulia
• 2 punajuurta
• 2 porkkanaa
• 1 bataatti
• pieni pala lanttua
• 2 rkl oliiviöljyä
• 200g lammaspaistia (lihaa voi annostella naisille 100 g ja miehille 150 g per annos)
• ripaus ruususuolaa
• mustapippuria, basilikaa, timjamia, meiramia, kirveliä
Ruskista
liha kevyesti pannulla (älä polta). Kuori ja pilko kasvikset
kuutioiksi. Voitele pata öljyllä ja lisää sinne kasvikset, öljy,
mausteet ja ruskistetut lampaanpaistikuutiot. Sekoita kaikki keskenään
ja laita kansi padan päälle. Hauduta 150 asteessa n. 1 tunti tai kunnes
juurekset ovat pehmenneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti