sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Viher-marjapuuro






• 2 dl tuoretta tai pakastettua nokkosta (nokkosen tilalla voi myös käyttää vaihdellen muita lehtivihanneksia, kuten mustaherukanlehdet, voikukka, pinaatti, savikka, vesikrassi, apila, vuohenputki, persilja)
Jos et löydä talvella mieleisiäsi lehtivihreitä, voit käyttää kuivattua nokkosta n. 2 rkl tai merileväjauhetta 1 tl.
• 1 annos pähkinäjogurttia
Jos et halua/jaksa hapattaa jogurttia, voit käyttää yhden annoksen pähkinät pelkästään liotettuina.
Eli tällöin yhteen annokseen tulee:
- 1 rkl manteleita
- 1 rkl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl saksanpähkinöitä
- 1 parapähkinä
• 1 luomu omena
• 2 dl mustaviinimarjoja
• 1 dl mansikoita


Soseuta kaikki aineet tasaiseksi puuroksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.


Pähkinäjogurtti: 2 annosta
• 2 rkl manteleita
• 2 rkl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
• 6-8 saksanpähkinän puolikasta
• 2 parapähkinää
• 2,5 dl vettä

Liota pähkinöitä ja siemeniä vedessä n. 8 tuntia. Kaada liotusvesi pois ja jauha hienoksi. Lämmitä vesi 40 asteiseksi kattilassa (tarvitset ruokalämpömittarin). Lisää vähitellen vettä pähkinäseokseen koko ajan jauhaen sauvasekoittimella niin että saat tasaisen seoksen. Laita seos ilmatiiviiseen lasiastiaan. Anna seistä pimeässä 10–12 tuntia huoneenlämmössä, jonka jälkeen siirrä jääkaappiin jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti