• 100 g tofua (miehille 150 g)
• 1 iso porkkana
• lanttua samassa suhteessa porkkanan kanssa
• ½ paprikaa (keltaista tai punaista)
• 100 g vuonankaalia
• 2 rkl saksanpähkinöitä
• 2 rkl kurpitsansiemeniä
• 1-2 dl pilkottua tuoretta persiljaa
• aurinkokuivattuja tomaatteja maun mukaan
• 1 rkl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
• ripaus ruususuolaa
Liota siemeniä muutama tunti.
Paloittele tofu viipaleiksi, suolaa ja hauduta uunissa kullanruskeiksi.
Kuori ja paloittele porkkanat sekä lanttu. Höyrytä porkkanat ja lanttu nopeasti kypsiksi. Höyrytys on nopea kypsennystapa, joten muutama minuutti riittää. Tunnet kun kasvikset ovat puolipehmeitä. Älä hauduta liikaa, sillä se vie kasvisten maun.
Pilko persilja silpuksi. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Kaada höyrytetyt kasvikset kulhoon ja lisää päälle ripaus suolaa. Lisää joukkoon persilja ja paloitellut paprikat, tomaatit, vuonankaali, tofu sekä kurpitsansiemenet ja saksanpähkinärouhe. Lisää öljy ja sekoita. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti