lauantai 20. lokakuuta 2012

Kalaa ja höyrytetyt kasvikset





• 130 g tuoretta tonnikalaa tai lohta (miehille 150-200 g)
• 200g parsakaalia
• 2 porkkanaa
• 1 dl herneitä
• 1-2 dl pilkottua tuoretta persiljaa
• aurinkokuivattuja tomaatteja
• 1 rkl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
• ruususuolaa

Paloittele tonnikala kuutioiksi ja höyrytä nopeasti kypsäksi. Kuutioidut palaset kypsyvät jopa parissa minuutissa. Älä kypsennä liikaa, vain sen verran, että liha hyytyy.
Huuhtele ja pilko parsakaali. Kuori ja paloittele porkkanat. Höyrytä porkkanat ja parsakaali nopeasti kypsiksi. Huomaa, että porkkanat vievät hiukan kauemmin aikaa kypsyäkseen, joten lisää parsakaalin nuput hieman myöhemmin. Höyrytys on nopea kypsennystapa, joten muutama minuutti riittää. Tunnet kun kasvikset ovat pehmeitä. Älä hauduta liikaa, sillä se vie kasvisten maun.
Pilko persilja silpuksi. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Kaada höyrytetyt kasvikset kulhoon ja lisää päälle ripaus ruususuolaa. Lisää joukkoon persilja ja paloitellut tomaatit, herneet sekä öljy. Sekoita. Tarjoile heti kalakuutioiden kanssa kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti