perjantai 12. lokakuuta 2012

Hehkuva juuressosekeitto




• 1 punajuuri
• 1 ½ porkkanaa
• 2-3 dl vettä
• 2 dl mieleisiäsi vihreitä lehtivihanneksia (versot, voikukka, apila, tatsoi jne.)
• 1 parapähkinä
• 1 rkl saksanpähkinöitä
• 2 rkl manteleita
• ruususuolaa

Liota pähkinöitä muutama tunti. Kaada tämän jälkeen liotusvesi pois. Raasta punajuuri ja porkkana hienoksi raasteeksi. Lado tehosekoittimeen raaka-aineet seuraavassa järjestyksessä: vesi, raastetut juurekset, versot, pähkinät. Soseuta samettiseksi keitoksi kovalla teholla. Lisää vielä joukkoon suola ja soseuta.




LÄMMIN JUURESSOSEKEITTO 1 annos


• 1 punajuuri sekä samassa suhteessa muita juureksia: porkkanaa, lanttua ja bataattia
• ½ sipulia
• 2 dl vettä
• ripaus ruususuolaa

• 1,25 dl mantelimaitoa
• 2-3 rkl saksanpähkinöitä (liota pähkinöitä muutama tuntia vedessä ja kaada liotusvesi sitten pois)

Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuori ja paloittele juurekset. Kiehauta vesi ja lisää punajuuret. Hetken päästä lisää myös muut juurekset, suola ja sipuli. Keitä hiljalleen, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Tämän jälkeen lisää mantelimaito ja soseuta. Lisää vielä saksanpähkinät ja soseuta pehmeäksi keitoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti