maanantai 1. lokakuuta 2012

Kalapihvit ja parsakaalisalaatti





Kalapihvit: 4 annosta (voit pakastaa ylimääräiset pihvit tai säilyttää 1-2 vrk:tta jääkaapissa)
• 400 g tuoretta kalafileetä (sardiini, makrilli, puna-ahven, silakka tai muikku)
• 1 sipuli
• 20–25 cm pätkä kesäkurpitsaa
• 1 luomu kananmuna
• ripaus ruususuolaa

Ota ¼ pihveistä (miehille 1/3 tai ½ osa) annokseesi salaatin kanssa.


Parsakaalisalaatti: 1 annos
• 150 g parsakaalia
• 2 tomaattia
• ½ punaista tai keltaista paprikaa
• 150 g erilaisia tummanvihreitä salaatinlehtiä revittynä (esim. vihanneskrassi, rucola, tammenlehti, pinaatti)
• 1 rkl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
• ripaus ruususuolaa


Paloittele kala, silppua sipuli ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Soseuta kaikki kalapihvin ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Levitä leivinpaperille pihveiksi. Paista pihvejä 220 asteessa n. 15 minuuttia.

Huuhdo salaatti ja revi palasiksi. Höyrytä parsakaalin nuput. Älä höyrytä liian kauaa. Koita kun ovat puolipehmeitä. Kaada höyrytetyt parsakaalit isolle lautaselle. Anna hetken jäähtyä, jonka jälkeen lisää salaatit, tomaattikuutiot, paloitellut paprikat, ripaus ruususuolaa ja öljy. Sekoita. Tarjoile kalapihvien ja tuoreen tillin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti